Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζουμε !!!


 
Η σχολική χρονιά 2011 - 2012 τελείωσε εδώ και πολύ καιρό. Οι περισσότεροι από τους μαθητές και τις μαθήτριες που ήταν η ψυχή του Προγράμματος βρίσκονται ήδη στην Α΄ Λυκείου.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες βρίσκονται τώρα στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου και άρχισαν να αναζητούν  δραστηριότητες για να καλύψουν τα ενδιαφέροντά τους και να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους.

Μετά από μια μικρή έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα  από πολλούς μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και αφού ζήτησαν τη συνέχιση του αποφασίσαμε να επεκτείνουμε χρονικά τις εικαστικές δραστηριότητες του Προγράμματος και για το σχολικό έτος 2012 - 2013.

 Η συνέχιση του Προγράμματος κάλυπτε και ένα από τους βασικούς, αρχικούς μας στόχους:
να ακολουθεί τις σύγχρονες κατευθύνσεις της εκπαίδευσης που αναφέρονται στον κρίσιμο ρόλο της στην διαμόρφωση της  έννοιας και του περιεχομένου της Αειφόρου Ανάπτυξης. Παράλληλα η θεματολογία του και οι δραστηριότητές του να εντάσσονται στη διευρυμένη έννοια του περιβάλλοντος που πέρα από το αναντικατάστατο οικολογικό απόθεμα, περιλαμβάνει και το κοινωνικό και πολιτιστικό απόθεμα.
 
Ίσως δεν είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την UNESCO, τα έτη 2005-2014 έχουν οριστεί ως η «Δεκαετία της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και το έτος 2013 είναι αφιερωμένο στο Ανθρωπογενές περιβάλλον και την αειφόρο διαχείριση. Στο πλαίσιο αυτό η έννοια του περιβάλλοντος παρουσιάζεται σαν φυσική δεξαμενή αλλά και πεδίο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, ιδιαίτερα του Πολιτισμού και της Τέχνης.  





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...